onsdag 26 oktober 2011

Pho!






Så var det åter dags för husfavoriten Pho Bo. En Vietnamesisk frukost eller luch vad jag vet men till middag funkar den fin fint. Vill man vara lite hardcore så köper man oxben och kokar buljongen i förväg men det tar sex timmar och det funkar utmärkt med köpt buljong. Givetvis är jag tuff och hade två portioner i frysen.
Recept:

Silverlök (vilken lök som helst funkar i tunna skivor)
Chili
Salladslök
Thaibasilika
Koriander
Lime
Hoy Sinsås (eller någon sweet chilisås man gillar)
Tunnt skuren oxfilé (eller något annat man gillar)
Risnudlar eller breda glasnudlar.
Phobuljong.

Grunda med köttet. Häll på nudlar och resten av ingredienserna. Sist, häll över den kokande buljongen.
Sörpla högt och ät så slafsigt som möjligt, godare så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar