söndag 18 december 2011

Buljongkokaren gör Pho från scratch









Pho i tusen olika former är tydligen Vietnams nationalrätt och jag älskar dem alla. Hur enkelt som helst att göra från scratch. Gå till slaktaren/butiken och köp oxben. Lägg ett gäng i vatten och koka upp. Skumma av och låt sjuda i en halvtimme. Under tiden hackar man grovt upp några morötter, några lökar och lite ingefära. Rosta i ugnen och häll i buljongen. Låt sjuda i någon timme. Häll sedan i citrongräs, kanelstång, stjärnanis, chilifrön och kryddnejlika. Låt koka i någon timme till och sila av. Smaka sedan av med fisksås eller dyligt. Antingen gör man en Pho på momangen eller så är det bara att frysa in till senare. Vad ni sedan har i just eran Pho är upp till er. Surfa på nätet. Kom igen och testa nu, ni kommer inte att ångra er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar